Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΖΩΝΗ ΑΤΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΙΘΡΟΟΥ

«Ανοικτό» στο ηλεκτρονικό κάπνισμα το Χίθροου

image
Την πρώτη στον κόσμο «ζώνη καπνιζόντων για ηλεκτρονικο τσιγάρο πρόκειται να δημιουργήσει εντός του μήνα στο αεροδρόμιο του Χίθροου, η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρονικών τσιγάρων Gamucci, μια ενέργεια που αποδεικνύει και την αύξηση του αριθμού των χρηστών του. Ο συγκεκριμένος χώρος των 30 τετραγωνικών μέτρων, θα «φιλοξενηθεί» στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων, στον Τερματικό 4, ενώ η είσοδος σε αυτόν θα απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 18, όπως αναφέρεται στη σχετική επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. Η λειτουργία του θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου. Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων παρουσίασαν αύξηση τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας και της απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Οι συσκευές επιτρέπουν στους χρήστες τους να εισπνέουν ατμό που θυμίζει νικοτίνη και θεωρούνται μία λιγότερο βλαβερή εναλλακτική του καπνίσματος.

Η Ιταλία επιτρέπει το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Λίγος ατμός ακόμη

Η Ιταλία επιτρέπει το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε κλειστούς δημόσιους χώρους

Η απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους δεν μπορεί να ισχύει για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, αποφάσισε το ιταλικό κοινοβούλιο. Αυτό σημαίνει ότι οι συσκευές θα χρησιμοποιούνται ελεύθερα σε καφέ, μπαρ, εστιατόρια, χώρους εργασίας, κινηματογράφους και δημόσια μέσα μεταφοράς -όχι όμως και στα σχολεία.

Στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση που είχε επιβάλει η κεντροδεξιά υπουργός Παιδείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, ενώ αυστηροί περιορισμοί έχουν επιβληθεί και στις διαφημίσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Η απόφαση του ιταλικού κοινοβουλίου έρχεται ένα μήνα μετά την έγκριση νέων αντικαπνιστικών μέτρων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο αποφάσισε ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν θα ελέγχονται ως φαρμακευτικά προϊόντα εφόσον ο κατασκευαστής δεν τα διαφημίζει ως μέθοδο για τη διακοπή του καπνίσματος.